נזיקין

למשרדינו ניסיון רב בייצוג בתיקים אזרחיים בגין עוולות אזרחיות שגרמו לניזוק נזק גופני או ממוני.

דעו, שלא כל נזק שנגרם לכם מזכה אתכם בפיצוי כספי.

סעיפי חוק המזכים אתכם בפיצוי כספי עבור נזק שנגרם לכם ע"י האחר נקראות עוולות.

כדי לבחון האם לצד שגרם לכם נזק קיימת חבות כלפיכם, צריך לבחון האם המעשה אותו עשה המעוול או נמנע מלעשות נמנה עםהעוולות הקבועות בפקודת הנזיקין.או לכל הפחות לבחון האם הצד שלדעתכם בגללו נגרם לכם נזק גופני או ממוני, לא מילא כנדרש הוראת חוק שהיה עליו לפעול על פיה או התרשל במילוי אותה הוראה.

רק אם התשובה היא חיובית, אז יקבע בית המשפט כי למעוול יש חבות כלפיכם ורק אז יתפנה בית המשפט לקבוע את גובה הפיצוי.

חשוב להבין כי ברוב המקרים, גובה הפיצוי ייגזר מחומרת הנזק שיגרם לכם ותצליחו להוכיח בבית המשפט.

ככל שהנזק חמור יותר, כך גובה הפיצוי יהיה גבוה יותר.

גזרת גובה הפיצוי אינה מדע מדויק, משתנה מתיק לתיק וגם משופט לשופט, שכן לבתי משפט מאוד קל להתמודד עם נזק ממוני אותו הצלחתם להוכיח: כדוגמה אדם שהלך ברחוב ונפל לבור ביוב שלא היה מכוסהשבר את הרגל ובשל כך הושבת מעבודתו למשך חודש ימים.

הנזק במקרה הזה מאוד קל לחישוב:  בית המשפט יגזור את גובה הפיצוי על סמך השכר אותו הרוויח אותו אדם בחודש הקודם לשבר ברגל (יוכח בנקל ברגע שיצורף לכתב התביעה תלוש שכר) וגם יפצה את הנפגע על הוצאות רפואיות שונות אותן הוציא הנפגע עבור הטיפול הרפואי ( יש לצרף חשבוניות לכתב התביעה).

נזק לא ממוני כדוגמא כאב וסבל שנגרם לכם כתוצאה מהשבר לבית המשפט יהיה יותר קשה לקבוע שכן אין הוראות ברורות לתמחור עבור ראש נזק של כאב וסבל:

כמה עולה כאב? איך מפצים על סבל? האם הכאב של קטין מתומחר גבוה יותר מכאב של בגיר או זקן?

בנוסף לאמור קיימים מקרים בהם ניתן לבחור להגיש תביעה בשני מסלולים, כמו במקרה של אדם שנוסע לעבודה ונפגע בתאונת דרכים.

במקרה הנ"ל לאותו נפגע יש 2 מסלולים להגיש תביעה ולהיות מפוצה עבור הנזק שנגרם לו, כאשר הראשון הוא להיפרע מביטוח החובה שלו במסלול של פיצוי לנפגע תאונות דרכים והמסלול השני הוא להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי כנפגע עבודה ( הוכר בפסיקה כנסיעה לעבודה וחזרה ממנה חוסה תחת הגדרה של נפגע עבודה).

אם תבחרו באחד המסלולים ותזכו בתביעתכם תקבלו כספים, יחד עם זאת עבור אותו נזק תקבלו סכומים שונים בשני המסלולים שכן הדרישות של המסלולים שונות, ולכל מסלול יש את היתרונות והחסרונות שלו. אם תבחרו במסלול שפחות מתאים לנסיבות של פגיעתכם, תקבלו פחות כספים.

לכן מומלץ לשכור את שרותיו של עורך דין הבקיא בתחום הנזיקין שעל פי ניסיונו יוכל לכמת גם את הנזק הלא ממוני וגם לייעץ לכם באיזה מסלול עדיף לכם להגיש את תביעתכם.

Torts
Scroll to Top
דילוג לתוכן
Mastodon